Interview met Myrthe –
“Ik wilde al zo lang een rondje om het Paterswoldse meer lopen”

Door de coronacrisis zijn alle wedstrijden natuurlijk afgelast, maar toch lijken er meer mensen dan ooit nu aan het hardlopen te zijn. Waar komt deze motivatie vandaan, waarom vinden mensen hardlopen toch zo leuk?

Elke woensdag (de dag van normaal gesproken de Run & Talk hardlooptraining) komt er een blog online met het verhaal van een hardloper, met deze week het verhaal van Myrthe.

Super leuk dat je je verhaal wilde vertellen, Myrthe! 
Wie ben jij en wat doe je allemaal? 

Ik ben Myrthe, ik ben 23 jaar en ik studeer podotherapie in Enschede. Ik zit nu in mijn derde jaar en vind het tot nu toe nog steeds heel leuk. Ik woon op mezelf in Hengelo, en daar hockey ik ook.

Hoe lang loop je hard en hoe ben je begonnen met hardlopen?

Ik weet niet precies wanneer ik ben begonnen, maar ik hockey al vanaf jongs af aan. Als ik geen trainingen had ging ik altijd wel een beetje hardlopen om fit te blijven. Toen ik nog bij mijn ouders woonde liep ik eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Ik had twee keuzes: of linksom of rechtsom, het ene was dan 5 kilometer en het andere was 7 kilometer. Nu met corona is er natuurlijk ook geen hockey meer, dus toen ben ik gaan hardlopen met twee teamgenootjes in plaats van de training. Op een gegeven moment ging ik toch ook voor mezelf lopen. Toen vond ik het eigenlijk best wel leuk dat je merkt dat het ook steeds makkelijker gaat, en ik merk dat ik steeds fitter word.

Eerst liep je niet met je een app toch? Maar nu wel.

Ja dat klopt inderdaad. Ik liep nooit met mijn telefoon omdat ik daar een beetje te fanatiek van werd. Ik ben iemand die dan ook graag sneller wil, daarom liep ik daar nooit mee. Op een gegeven moment ben ik het wel gaan doen, toen had ik mijn telefoon in een hoesje en mocht ik van mezelf onderweg niet kijken, alleen aan het einde. Het leek me zo leuk om een rondje om het Paterswoldse meer te lopen, dus toen wilde ik het wel een beetje bij kunnen houden. Dus daarom ben ik toch met Strava gaan lopen.

Hoe ziet een hardloopweek bij jou eruit?

Meestal loop ik om de dag, dus de ene week drie keer en de andere week vier keer. Meestal loop ik dan één keer rond de 5 kilometer, één keer rond de 7 of 8 kilometer en dan één keer 10 kilometer of ietsjes verder. Ik kijk niet naar de tijd maar vooral naar de kilometers en probeer daar vooral in af te wisselen.

Je doet ook aan hockey, hoe combineer je dat?

Als ik drie keer in de week trainde en dan nog een wedstrijd had liep ik in die periode eigenlijk niet hard, alleen als ik een training miste. In de winterstop hangt het er een beetje vanaf of ik wel of niet met de zaalhockey meedoe. Als ik niet met de zaalhockey meedoe dan loop ik twee, soms drie keer in de week hard, dus echt als vervanging van de trainingen zodat ik een beetje fit blijf.

Hoe blijf je gemotiveerd in deze tijd?

Ik denk vooral omdat ik merk dat het steeds makkelijker gaat, dat motiveert mij. Ik heb ook teamgenootjes op Strava en we hebben een soort klassement met ons team. We lopen allemaal en onze coach zit ook in de groep, dus dan motiveer je elkaar ook. Het is leuk om met elkaar fit te blijven. Maar vooral dat het steeds makkelijker gaat geeft me echt een goed gevoel.

Wat is je favoriete hardloopherinnering?

Het leek me zo gaaf om een rondje om het Paterswoldse meer te kunnen lopen. Op een gegeven moment dacht ik ja, dat moet ik toch ook kunnen. Voor mijn gevoel was ik gewoon heel fit dus het was gewoon het moment om het te proberen. Ik wilde heel rustig lopen want het is best wel langer dan ik normaal liep. Ik had nog nooit meer dan 11, misschien 12 kilometer gelopen. Dit was iets van 14.5 kilometer. Toen was ik dus heel langzaam begonnen, maar op een gegeven moment ging het zo makkelijk, dus ik kon ook wel wat sneller. En toen was ik weer thuis, en was het gewoon gelukt! Dus dat was denk ik wel echt het mooiste want dat wilde ik al zo lang doen.

Wat wil je graag nog bereiken met het hardlopen?

Het lijkt me wel heel gaaf om ooit een halve marathon te lopen. Ik denk hoe ik aan het trainen ben dat het ook wel zou kunnen, maar ik zit dus wel met hoe ik het kan combineren met hockey als ik al zo veel train. Ik denk dat ik dat op een moment moet doen dat ik niet hockey. 

Waar kijk je het meest naar uit na deze coronacrisis?

Ik vind hardlopen heel leuk, maar ik vind teamsporten toch nog net iets leuker. Ik kijk er dus naar uit om weer lekker te kunnen hockeyen. Vooral om dan weer een wedstrijd te kunnen spelen. Ik kijk er ook heel erg naar uit om familie en vriendinnen gewoon weer normaal te kunnen zien, en niet na te hoeven denken over afstand houden. Dus gewoon om weer wat vrijer te kunnen bewegen.

Dankjewel voor het delen van jouw verhaal Myrthe!

Je kan Myrthe volgen op @myrtheoverduin op Instagram! 

Wil je hier ook jouw hardloopverhaal vertellen? Stuur dan een mailtje naar eliza@runandtalk.nl of gebruik het contactformulier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *